Hasznos információk

Ásványok hatásai betegségek szerint

Az ásványok nem csak divatosak, de jótékony hatásukról is igen ismertek. Ha kíváncsi vagy, melyik ásvány melyik betegségre, problémára nyújt megoldást, töltsd le táblázatunkat.

Ásványok hatásai kövek szerint

Az ásványok nem csak divatosak, de jótékony hatásukról is igen ismertek. Ha kíváncsi vagy, melyik ásvány melyik betegségre vagy lelki problémára nyújt megoldást, töltsd le táblázatunkat.

Horoszkópok és kövek 

A különböző horoszkópokhoz különböző ásványokat társítottak. Nézd meg, hogy a te csillagjegyedhez melyik ásványt rendelték.Mi az a BPA? Veszélyes?


Már egyre több csecsemő terméken olvashatjuk ezt a feliratot: BPA Free. A BPA (Bisphenol A) az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket készítenek belőle

A BPA-nak a szervezetre gyakorolt hatása túlzottan hasonlít az ösztrogénekéhez. A szervezetbe kerülve leköti az ösztrogénreceptorokat, de valójában persze nem hormon, ettől a szervezet összezavarodik. Mivel a nemi hormonok rengetegféleképpen alakítják a folyamatokat a szervezetben, szinte feltérképezhetetlen, hogyan torzítja fejlődésünket és működésünket.

Az már biztos, hogy a fiúknál például csökkentheti a spermiumtermelést, és a lányoknál a saját ösztrogén termelését, ezáltal meddőséget, idő előtti pubertást okozhat, gyermekkorban pedig befolyásolhatja a másodlagos nemi jellegek kialakulását. A tudósok úgy gondolják, hogy szerepe lehet az elhízásban is.

A BPA a szervezetből ugyan lassan kiürül, viszont a BPA-t tartalmazó cumik, cumisüvegek rendszeres használatával a Bisphenol A a cumi anyagából folyamatosan kioldódik, ezáltal pótlást biztosít, melynek így szüntelenül rossz hatása van a baba szervezetére.

A BPA-t tartalmazó cumikat, cumisüvegeket már be is tiltották.